Про це в Івано-Франківську на нараді з керівництвом області та райдержадміністрацій заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«У кожній області за моїм дорученням вже почали створювати аналогічні урядовій робочі групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати. Завдання цих груп – володіти ситуацією по кожній бюджетній установі: що там відбувається і як виконується законодавство України щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень. Не можна допустити жодних скорочень, переведення на неповні ставки чи скорочений робочий день», - сказав він.

Також, за словами Павла Розенка, робочі групи повинні працювати над тим, що не допустити «зрівнялівки» в оплаті праці. «Не можна допустити «зрівнялівки», коли низькокваліфіковані працівники будуть отримувати стільки ж, як і висококваліфіковані», - наголосив він.

Павло Розенко підкреслив, що для забезпечення на місцях відповідних рішень Уряд надав необхідні механізми і ресурси. «Для підвищення оплати праці працівників бюджетної сфери Уряд додатково заклав понад 40 млрд грн у Державному бюджеті України і  законодавчо надав право використовувати для оплати праці вчителів, лікарів, працівників соціальної сфери тощо, в тому числі, кошти місцевих бюджетів», - зазначив Віце-прем’єр.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ