Про це він заявив, виступаючи біля Меморіалу жертв тоталітаризму в Харкові в суботу, де був присутній віце-прем'єр Польщі Петро Глинський, пише «Інтерфакс».

«Сьогодні ми можемо з упевненістю констатувати, що стратегічне партнерство між Україною та Польщею діє і йому немає альтернативи. Між нашими народами немає жодних проблемних питань, які ми не були б здатні і зобов'язані врегулювати шляхом діалогу в дусі дружби і добросусідства», – зазначив Розенко.

За його словами, останнім часом «поборено паростки негативних емоцій», українська і польська сторони проявили відкритість до подальшого конструктивного співробітництва, зокрема, в питаннях збереження місць пам'яті і поховання жертв воєн і політичних репресій.

«Нашим спільним покажчиком шляху має бути християнська мораль і прагнення жити в мирі та злагоді, будувати наші відносини на тому, що нас об'єднує, а не роз'єднує», – зазначив віце-прем'єр.

Розенко наголосив, що спільний ворог України та Польщі – «путінський режим Росії» – хоче, щоб «ми ніколи не знайшли розуміння у чутливих питаннях нашого історичного минулого».

«Але я переконаний, що нашим ворогам рано відкорковувати шампанське, тому що на відміну від них наші народи вміють робити правильні висновки з історії. Найголовніший висновок один – в єдності наша сила», – додав він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ