Згідно з даними офіційної статистики за лютий-2018, середній розмір призначених субсидій знизився в порівнянні з лютим-2017. Ця сума становить 1005,2 грн, що на 36% менше, ніж в лютому минулого року, повідомляє «Сегодня».

Також зменшилась кількість охочих оформити субсидії. За січень-лютий 2018 роки за допомогою звернулися 396 тисяч сімей – вдвічі менше, ніж на початку 2017 року. Субсидії призначили 322 тисячам домогосподарств. Сума призначений субсидій становить 352,1 млн грн.

А ось субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива зросли. Середній розмір такої допомоги склав 3203,7 грн, що на 44,5% більше, ніж в січні-лютому 2017 року.

Число звернень за такими субсидіями теж зросла – кількість призначених виплат підскочила в 1,6 рази.

Раніше в Мінсоцполітики нагадали, що автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів громадян здійснюється не в квітні, як повідомили деякі ЗМІ, а в травні і жовтні. Але, в залежності від індивідуального запиту одержувача субсидії, перерахунок може проводитися і в інші місяці.

«Наприклад, людина стала пенсіонером або перестала працювати, і отримує один дохід – пенсію, – тоді він має право звернутися із заявою на перерахунок субсидії, для обліку його актуальних доходів», – пояснили в Мінсоцполітики.

Як писав «Вголос», скоро в Україні почнеться монетизація субсидій. Видача держдопомоги від держави грошима на руки субсідіантам, а не постачальникам послуг спочатку буде частковою – тільки за обслуговування будинків та прибудинкової території та вивезення сміття. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ