Колишній народний депутат Сергій Лещенко поінформував про те, що ФБР підтвердило достовірність «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів», завдяки якій було оплачено послуги Пола Манафорта, що надавалися президенту-утікачу Януковичу.

Про це повідомляє Kyiv Post.

«У лютому 2017 року, зі мною зв'язався керівник компанії, яка орендувала колишній офіс Манафорта в Києві на Софійській вулиці, 4. За його словами, вони знайшли сейф в офісі без ключа і отримали дозвіл від власника приміщення на його відкриття», – розповів Лещенко .

У сейфі було знайдено безліч документів, серед них – дві прострочені кредитні карти Філа Гріффіна і Леоніда Аврашова, співробітників Манафорта.

«Але найважливішим документом у сейфі був контракт і рахунок на перерахування 750 000 доларів США на рахунок Манафорта в Wachovia Bank, штат Вірджинія, 14 жовтня 2009 року. Гроші були переведені з рахунку офшорної компанії Neocom Systems Limited (Беліз) з банком в Киргизстані. згідно з документами, ці гроші були платою за 501 комп'ютер, який Манафорт нібито продав цієї компанії. Як встановило слідство, компанія була відкрита на ім'я київського перукаря, який сказав, що втратив свій паспорт», – зазначив екснардеп.

Він додав, що та ж сума на ту ж дату вказана в чорному регістрі Партії регіонів в якості оплати для Манафорта.

«Нещодавно Daily Beast опублікувала документи ФБР, які підтверджують, що приблизно така ж сума в 750 000 доларів була дійсно переведена на рахунок Манафорта в Wachovia Bank приблизно 15 жовтня 2009 року. У зв'язку з цим ФБР попросило суд дозволити обшук місце для зберігання, яке Манафорт використовував для зберігання документів. Були також інші підтверджені переклади в Манафорт з киргизького рахунку тієї ж компанії, Neocom Systems Limited, на суму 2,5 мільйона доларів», – розповів Лещенко.

Отже, достовірність «чорної» бухгалтерської книги була підтверджена шляхом звірки сум в ній з переказами на рахунок Манафорта в США.

Нагадаємо, що американський політтехнолог Пол Манафорт, який у США відбуває тюремний строк за шахрайство, у 2010 році намагався організувати для одного зі своїх клієнтів вигідний продаж компанії “Укртелеком”.

ІА "Вголос": НОВИНИ