Про це йшла мова під час наради у Волинській ОДА.

Традиційно розглянули питання реалізації проекту поточного ремонту автомобільної дороги загального користування Н-17 Львів-Радехів Луцьк, а, зокрема, його завершення. За словами начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолія Посполітака, наразі завершуються роботи з облаштування площадок на зупинках та встановлення освітлення. Зокрема залишилось облаштувати або відремонтувати зупинки у селі Шклінь Горохівського району та селах Чаруків, Несвічі, Баїв та Гірка Полонка Луцького району. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик дав доручення підготувати підсумкову виїзну нараду, орієнтовно на 12 липня 2017 року, де прийматимуть рішення про терміни здачі дороги.

Аналогічний принцип роботи голова ОДА запропонував застосувати і до ремонту дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, повномасштабні роботи над якою незабаром розпочнуться. Тож відповідна нарада відбудеться орієнтовно 19 липня 2017 року. Доти ж на автошляху, за словами Анатолія Посполітака, уже виконано робіт на 20 млн грн. Зокрема, «Луцькавтодор-сервіс» розпочав роботи на ділянці Луцьк-Володимир, рухаючись в сторону селища Торчина. Уже проведено вирівнювання профілю автомобільної дороги з укладкою асфальтобетону, триває підготовка до покриття верхнім шаром. Варто зазначити, що «Луцькавтодор-сервів» ремонтуватиме 3 ділянки дороги загальною протяжністю близько 30 км. Щодо інших ділянок, то триває робота над підписанням договорів з переможцями тендерів.

Щодо коштів на ремонт цих доріг, а саме 50-ти відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів, то як зазначив начальник головного управління Державної казначейської служби у Волинській області Михайла Леміщака, ситуація позитивна. Станом на сьогодні сума від перевиконання становить вже є орієнтовно 400 млн грн.

Однак, одним із проблемних питань наразі є затвердження переліку об’єктів, щодо яких проводиться експеримент з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету. Проблема полягає у необхідності затвердження цього переліку найближчим часом, аби кошти, згідно порядку спрямування 50-ти відсотків суми перевиконання, отримали підрядники, які виконуватимуть роботи.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ