Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» на телеканалі НТА заявив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут.

За його словами, уникнути отруєння можна – і для цього слід звертати увагу на те, у якому стані є торговий заклад. А також на… його розміри.

«Навіть якщо все виглядає нормально, то є ще такий нюанс, як те, що все робиться в одному приміщенні – миття овочів, приготування м'ясних страв… Повинні бути мінімум два зали – для овочевої продукції та сирої», – зазначив Олег Когут.

Також важливо, аби фаст-фуд правильно маркував свій інвентар і розділяв його на категорії – щонайменше м'ясо та овочі мають різатись різними ножами та на окремих дошках.

«Окрім того, навіть в маленькому приміщенні повинна бути підведена вода, завдяки якій можна помити обладнання чи руки. І рукомийник має бути не один для всього…», – додав він.

Варто звернути увагу і на продавця, зокрема – на його зовнішній вигляд та наявність санітарної книжки. Також він має надати документи, що засвідчують якість продуктів. Не менш важливим фактором безпеки, аніж сертифікація, є присутність холодильних камер.

«Все це повинне зберігатись при певних температурних умовах. Навіть якщо ми говоримо про той самий хот-дог, де не так багато продуктів. Але там є кетчуп, є сосиска…все це потрібно зберігати при низькій температурі», – пояснив Олег Когут.

До того ж, за його словами, якщо Ви таки вирішили з’їсти фаст-фуд, то варто обирати не «генделики», а мережі закладів. Адже шанс, що останні закуповують продукти не на стихійному ринку, і дотримуються норм – значно більший.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

 

Як писав «Вголос», після вживання їжі у закладі громадського харчування «Tomash Kebab», що за адресою: м. Львів вул. П. Куліша,10, 25 осіб потрапили у лікарню.

Згодом стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 29 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ