Про це з посиланням на систему «Прозорро» повідомляють «Наші гроші».

До серпня 2019 року їдальні поставлять борошно, крохмаль, крупи, макарони і готове тісто.

Найбільша сума у 300 тисяч гривень піде на 20 тонн пшеничного борошна вищого ґатунку в тарі по 50 кг за ціною 15 гривень/кг із ПДВ. 

Вказується, що товар оплачуватимуть упродовж двох тижнів після поставки.

Переможець подав сертифікат якості на пшеничне борошно вищого ґатунку виробництва філії «Кролевецький комбінат хлібопродуктів» ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» («ДПЗКУ», Кролевець Сумської області).

Водночас відзначається, що на сайті самої «Фудсі Компані Лтд» кролевецьке пшеничне борошно вищого ґатунку продається вдвічі дешевше – по 385 гривень за 50-кілограмовий мішок, або 7,7 грн/кг.

А білоцерківське борошно вищого ґатунку в кілограмових пачках там коштує в півтора рази дешевше – по 10 грн/кг.

У відкритих джерелах ціни борошна вищого ґатунку не перевищують 8 гривень/кг.

Київською «Фудсі Компані Лтд» володіють кияни Леонід Моруженко і Наталія Вівденко.

За даними «Наших грошей», цього року фірма отримала два підряди парламентської їдальні на 321 тисячу гривень, а в 2016 році – один підряд Терцентру соцобслуговування Святошинського району Києва на 2 тисячі гривень.

Вказується, що єдиний конкурент ТОВ «Люксспецметалопоставка» не завантажив жодного документа. До того ж ніхто не знижував ціну під час аукціону. ТОВ «Люксспецметалопоставка» із села Петропавлівська Борщагівка під Києвом належить луганчанам Михайлу Гуфрію та Наталії Вівденко – вищезгаданій власниці фірми-переможця.

Гуфрій також володіє луганськими ТОВ «Лугспецметалопоставка» і ТОВ «Торгово-комерційна фірма «Балка Плюс» з Юрієм Вівденком.

Директором ДП «Їдальня» є Микола Бобренко. Його дружина Алла Долгопят працювала і значилася співзасновницею в ТОВ «Беніш Джі Пі Ес Україна», яке за Януковича було найбільшим постачальником систем GPS-навігації для держсектору.

Раніше засновником «Беніш Джі Пі Ес Україна» був також Євген Фельдшеров, позаштатний радник екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького у 2013 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ