Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників, за словами яких, такі санкції обговорюються і при необхідності можуть бути запроваджені протягом декількох тижнів.

За даними WSJ, на даний час у Вашингтоні вирішують, чи запроваджувати обмежувальні заходи тільки проти компаній-трубопрокатників, чи поширити їх на організації, в тому числі банки, які фінансують проект.

Білий дім допрацьовує санкції спільно з Держдепартаментом, Міністерством торгівлі і енергетичними департаментами. Вашингтон заздалегідь повідомить Євросоюз про запровадження нових заходів, йдеться у статті.

Американська сторона вважає, що новий трубопровід посилить і без того високу залежність Європи від російського газу, зміцнивши «політичний важіль Кремля» й істотно збільшивши його доходи.

Наголосимо, що будівництво «Північного потоку-2» стало однією з тем, які напередодні обговорили канцлер Німеччини Анґела Меркель і російський президент Володимир Путін. Перед переговорами Меркель заявила, що і після запуску нового газопроводу Україна повинна зберегти за собою роль газового транзитера. Путін заявив, що цей газопровід – виключно економічний проект.

ІА "Вголос": НОВИНИ