[media=158509,158510] Повідомляє  autorambler. 

Зараз  новинка проходить під кодовою назвою X290, хоча вже ясно, що мова йде про модель, що представляє собою чотирьохдверну версію Mercedes-AMG GT.

Правда, в її основі буде лежати зовсім не алюмінієва модульна платформа купе, а новий корпус  з високоміцних сталей, повідомляє видання Auto Bild з посиланням на власні джерела. Німці вказують, що новинка отримає ім'я Mercedes-AMG GT4, а в формі концепту автомобіль покажуть вже на автосалоні в Женеві.
Також відомо, як буде виглядати нова модель. За інформацією видання, автомобіль являє собою чотирьохдверне купе, яке відрізняється низькою посадкою і широким кузовом. У передній частині автомобіля домінує масивна решітка радіатора з вертикальними хромованими смужками, характерними для моделей AMG. Німці також створили на комп'ютері неофіційні зображення нового Mercedes-AMG GT4. З огляду на те, що картинка створена на підставі інсайдерської інформації, швидше за все, і концепт, і серійна модель будуть дуже схожими.

Що ж стосується техніки, то багато в чому вона буде запозичена у Mercedes-AMG E 63. Це означає появу 4,0-літрового мотора V8 потужністю від 460 до 640 к.с. в залежності від версії, в поєднанні з 9-ступінчастою автоматичною трансмісією і системою повного приводу. Очікується, що в модифікації S новий Mercedes-AMG GT4 буде здатний набрати першу «сотню» за 3,3 секунди і розігнатися до 300 км / год. Також не виключено, що у моделі з'явиться і більш потужна версія Black Series, оснащена 760-сильним двигуном, а також гібридна модифікація.
Очікується, що вихід на ринок серійного Mercedes-AMG GT4 відбудеться не раніше весни 2018 року. Ціни на новинку, зрозуміло, вони будуть шестизначними в європейській валюті і складуть за припущеннями німецьких журналістів ніяк не менше 100 000 євро.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ