У Великобританії парламентарії вимагають від представників Палати лордів відмовитися від своїх фінансових інтересів, пов'язаних з РФ.

За даними розслідування деякі з перів в Палаті лордів тісно пов'язані з Росією, і підтримують ці зв'язки всупереч хіматаці в Солсбері, пише The Times.

Лорд Роберт Скидельський, який займає пост у верхній палаті британського парламенту, виявився одним з членів ради директорів російської компанії Роснефть. У 2014 році він виступав в Палаті громад і протестував проти введення санкцій проти РФ після анексії Криму.

Лорд Понсонбі Шалбредський з Лейбористської партії заявив, що входить до ради директорів російської нафтогазової компанії RNG Joint Stock Company, а також її батьківської фірми Eastsib. Остання зареєстрована на Кіпрі, але діє на території Росії.

Лорд Пітер Траскотт має дохід за роль голови консультативної ради Russian Gold Fund – фонд, який інвестує в приватні акції. У січні Траскотт називав "фантазією" заяву, що Росія може влаштувати атаку проти країн НАТО. Він також закликав Лондон покращувати відносини з Кремлем. Дружина Траскотта Світлана Чернікова – дочка російського полковника. Траскотт в коментарі The Times наполягав, що Russian Gold Fund – це нібито не російська компанія і в ній "немає російських грошей".

Депутат Палати громад від Консервативної партії Боб Сілі закликав лордів, які працюють на ворожі країни, відмовитися від права брати участь в засіданнях парламенту.

ІА "Вголос": НОВИНИ