Таке посадовець сказав у коментарі для «Української правди».

«Руйнування цілісного департаменту, який працює над розслідуванням злочинів Майдану – це пряма шкода для цих проваджень», – сказав він.

Начальник департаменту зазначив, що поки не вирішено, як розподілятимуть справи. На думку Горбатюка, є кілька причин таких дій Генпрокуратури. Однією з них він вважає свою незгоду з чинною процедурою заочного судочинства.

«Діючий закон про спеціальне судочинство не відповідає Конституції і європейським конвенціям. Він містить правові моменти, які можуть призвести до руйнації проваджень і уникнення відповідальності особами, які будуть засуджені на підставі цього закону», – вважає прокурор.

Посадовець наголошує, що ВРУ повинна виправити помилки у цьому законі, про що він ще у серпні написав доповідну записку генпрокуророві, однак досі не отримав на неї відповіді. Також Горбатюк прокоментував догану, яку йому оголосив Генпрокурор Юрій Луценко. Він вважає, що вона винесена із грубим порушенням закону.

«Конфлікт виключно у моєму небажанні виконувати незаконні вказівки», – впевнений прокурор.

Як відомо, раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявляв про те, що справу Віктора Януковича та його спільників у складі організованої групи можуть передати до суду до кінця року. Окремо Луценко прокоментував заяви начальника департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка щодо неготовності передати обвинувальні акти проти Януковича, екс-глави МВС України Віталія Захарченка, екс-глави СБУ Олександра Якименка тощо.

«Я буду робити, зокрема, й організаційні кроки, які призведуть до того, щоб це суспільно поставлене переді мною завдання законним способом було вирішене цього року», - запевнив глава ГПУ.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ