Генеральна прокуратура України оголосила в розшук одного з керівників АТ «Дельта Банк», підозрюваного у розтраті коштів банку на суму понад 1 мільярд 118 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури. 

«Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за підозрою одного із керівників АТ «Дельта Банк» у розтраті грошових коштів банку на суму понад 1 млрд 118 млн грн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. У зв'язку з тим, що підозрюваний переховується від органів досудового розслідування, його оголошено у розшук», – підкреслюється в повідомленні.

Також, за даними ГПУ, з метою забезпечення відшкодування завданих злочином збитків за клопотанням прокурора накладено арешт на рухоме та нерухоме майно підозрюваного, «яке згідно з отриманими відомостями в сукупності підстав є майном, що набуте злочинним шляхом або отримане за рахунок доходів від вчинення злочину».

Зазначається, що на цей час Печерським районним судом Києва розглядаються заяви представників осіб, на яких зареєстровано протиправно набуте майно, про скасування арешту.

Додамо, що у жовтні 2015 року було розпочато процедуру ліквідацію АТ «Дельта Банк».

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ оголосила екс-голові правління «Дельта Банка» Олені Поповій та ще трьом особам підозру у розкраданні 1,7 млрд грн з рахунків банку.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ