Спецслужби Євросоюзу заявили, що Росія розглядає можливість дестабілізації на теренах європейської спільноти напередодні виборів.

Про це повідомляє інформаційне агентство dpa, посилаючись на звіти та розмови з офіцерами розвідки.

Розвідслужби спостерігали за діями росіян перед майбутніми виборами до Європейського парламенту (23-26 травня) і виявили спроби підтримати проросійські чи євроскептичні групи або применшити значення Європейського парламенту.

Кремль втручається через використання соціальних медіа та державного телеканалу, який має різні мовні версії – RT (колишній Russia Today). Як зазначається, головною мішенню російської пропаганди є молодь.

Інформатори агенства не можуть визначити, хто саме стоїть за російськими дезінформаційними кампаніями. Припускається, що стратегічні цілі встановлює кремлівська адміністрація – це підтримка проросійських сил або розкол в ЄС і НАТО. Виконанням завдань також займаються без особливої координації конкуруючі спецслужби.

Наголошується, що у виборі союзників у Європі та виробництві пропагандистського контенту, росіяни не керуються критерієм світогляду. Кремлю залежить на ескалації соціальної та політичної напруженості, дестабілізації ситуації і, як наслідок, ослаблення противника.

Незважаючи на докази того, що Росія розглядає Європу як ворога, багато хто з найвищих німецьких політиків у правлячій коаліції надалі плекають сентименти і сподіваються, що прийде час, коли нарешті Росія стане партнером Німеччини.

ІА "Вголос": НОВИНИ