Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на New York Times.

Як повідомили джерела видання, Д.Трампу доповіли, що у нього є, щонайменше, час до 2020-2022 року, щоб скористатися наявними можливостями переговорів, або ж прийняти контрзаходи щодо Пхеньяна, оскільки КНДР до цього часу не зможе створити ракетно-ядерну зброю, за допомогою якого буде загрожувати Сполученим Штатам.

Після того, як в 2017 році КНДР здійснила запуск балістичної ракети, оголосивши, що тепер в змозі завдати удар по всій території США, а також після випробування потужного водневого боєприпасу, радник Д. Трампа з нацбезпеки Герберт Макмастер був змушений визнати, що КНДР йде до мети перетворення країни на ядерну державу набагато швидше, ніж оцінювала американська розвідка.

При цьому він в одному з інтерв'ю зазначив, що Пхеньян, мабуть, погодиться на переговори тільки після того, як ця мета буде досягнута, а також до того, як санкції проти КНДР нададуть занадто серйозного впливу.

Він зазначив, що КНДР розвиває своє ракетно-ядерну зброю «швидше, і терміни набагато більш стислі, ніж вважає більшість людей».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ