Про це заявив керівник юридичного відділу ГО «Розвиток Громади» Андрій Болюбаш під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Андрій Болюбаш нагадав, що 26 серпня під час зустрічі громадських активістів із керівництвом управління Держгеокадастру в залу увійшли кілька десятків людей, серед яких були чоловіки в камуфляжі із шевронами «Правого сектору». Ці люди поводились агресивно, провокувати присутніх у залі. 

За словами активіста, після цього низка ЗМІ оприлюднили матеріали про громадські організації Львова, зокрема «Розвиток Громади», в яких не об’єктивно висвітлили ці події.

Керівник ГО «Розвиток Громади» Олег Долінський зазначив, що у замовному сюжеті телеканалу ZIK громадських активістів назвали бандитами.

«Якщо громадськість сьогодні стала бандитами, то вона просто перестане існувати для звичайних людей. Якщо не буде громадських активістів, перестане існувати наша держава. Люди дуже легко сприймають те, що їм подають засоби масової інформації, тому ми просимо ЗМІ не подавати інформацію однобоко, показувати правдиво все, що відбувається», – сказав Олег Долінський.

Представник ГО «Рабів до раю не впускають» Світлана Марковська в свою чергу наголосила, що  конфлікт в Головному управлінні Держгеокадастру, який стався між представниками двох громадських організацій, виник не випадково.

«Ми вважаємо, що це сталося завдяки роботі нашої влади, МВС, СБУ, адже вони бояться громадськості. Влада боїться того, що громадські організації об’єднаються і підуть проти системи і зламають її», – сказала Світлана Марковська.

«Ми знаємо, що «Розвиток Громади» багато хороших справ робить на Львівщині і ми це все підтримуємо. Складається враження, що ця організація просто не вигідна владі. Ми також просимо журналістів висвітлювати усі події об’єктивно, бо завтра на місці «Розвитку Громади» може опинитися будь-яка інша організація», – додала вона.

Як писав «Вголос», сьогодні активісти ГО «Розвиток Громади» під стінами телеканалу ZIK провели мирну акцію протесту проти замовних журналістських матеріалів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ