Про це повідомляє «ТВК».

Таке рекомендує православним сім'ям єпископ Орєхово-Зуєвський Пантелеїмон (Шатов). Його поради з'явилися на сайті Патріаршої комісії РПЦ з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства.
Служитель церкви написав, що «не можна ухилятися від народження дітей», тому що «дітей повинно бути стільки, скільки Бог дасть».

При цьому єпископ розуміє, що «багатодітна сім'я в Росії приречена перебувати серед малозабезпечених верств населення», з цим дівчатам варто змиритися і заздалегідь вчитися жити в бідності.

Для цього єпископ Орєхово-Зуєвський радить «намагатися бути економною, вчитися не витрачати гроші марно, обходитися тим ноутбуком, який є, не купувати собі кожен рік нового телефона, дбайливо ставитися до одягу - красиво поєднувати те, що вже є у вашому гардеробі, і не скуповувати нові сукні на розпродажах».

У РПЦ також закликають створювати сім'ю тільки у любові, а не з розрахунку, тому «невідомо, чи буде добре оплачувана робота у вашого чоловіка».
«Якщо у нього буде маленька зарплата або він втратить роботу, доведеться жити в бідності, тому краще заздалегідь до цього готуватися», - пише єпископ, зазначаючи, що жити багатодітній родині, швидше за все, доведеться в маленькій квартирі.
Крім того, в рекомендаціях священнослужителя йдеться, що дружина повинна любити свого чоловіка більше, ніж дітей.

«Моя покійна дружина так виховувала дітей, що вони розуміли: найкраще і найсмачніше - татові. Молодша дочка іноді говорила: «А мені? Я теж хочу». Я простягав їй бутерброд, густо намазаний чорною ікрою, який мені приготувала дружина, але старші дівчатка робили страшні очі, щось суворо шепотіли їй у вухо, і вона винувато замовкала і ні за що не хотіла взяти навіть частину цього бутерброда », - навів приклад «правильного виховання» єпископ.

ІА "Вголос": НОВИНИ