Про це «Українській правді» повідомив його адвокат Валентин Рибін.

«Ми 27 липня надали відповідну заяву прокуратурі про те, що ми готові ініціювати процес щодо угоди про визнання провини», – розповів захисник.

Він стверджує, що Рубан «формально був готовий визнати свою провину, головною метою ставлячи повернення в Україну військовослужбовців України».

«Я з самого початку говорив про те, що «ДНР» готова запропонувати двох військовослужбовців збройних сил України в обмін на Володимира Рубана», – зазначив Рибін.

Це нібито двоє українських військових, які знаходяться в полоні бойовиків з часів так званого Іловайського котлу, тобто боїв за Іловайськ у 2014 році.

Однак, за словами захисника, наступного робочого дня після подачі заяви до прокуратури, їм надали доручення про закінчення досудового розслідування.

Так як наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами, угоду укласти неможливо.

«Тобто ми вже йдемо в суд і там в суді вже будемо розглядати це провадження», – уточнив Рибін.

Водночас, він наголосив, що в суді Рубан вже не буде визнавати провину.

«У мене є достатньо матеріалів. Якщо так себе веде орган досудового розслідування та влада, значить, ми будемо домагатися виправдувального вироку», – сказав адвокат.

Нагадаємо, увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. Також у ЗМІ з’явився протокол обшуку його квартири.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Йому оголосили підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ