Про це повідомляється на сторінці центру в Facebook.

«Ще 2015 року у нас руки свербіли це зробити... Тепер поплічник терористів і терорист Рубан (дівоче прізвище Гарбузюк) там, де і має бути. І в Чистилищі, звичайно, теж», - йдеться у повідомленні.

Також у «Миротворці» спрогнозували, що тепер «від Рубана почнуть розкриватися зв'язки-ниточки до ваших кумирів-месій-визволителів».

Як писав «Вголос», прокуратура підозрює Рубана в підготовці обстрілів будівель Верховної Ради та адміністрації Президента й замаху на президента Петра Порошенка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та колишнього прем'єр-міністра і голову політичної партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

Порошенко також розповів, що затриманий керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

Нагадаємо, увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. Також у ЗМІ з’явився протокол обшуку його квартири.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Сьогодні стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

За словами нардепа Ар'єва, цю «зброю в Київ везли не просто так».

Разом з тим, колишній ватажок бойовиків самопроголошеної «ДНР» Ігор Безлер («Бєс») звинуватив СБУ у тому, що саме вони підклали зброю Рубану.

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ