«Це питання буде обговорюватися на найближчому з’їзді партії. Ми сподіваємося, що цей з’їзд відбудеться не пізніше, ніж в березні. Там буде остаточно вирішено», - сказав Корнат.

«Якщо йдеться про Львівську область, то я вважаю, що західноукраїнські організації, Львівська, Франківська, Тернопільська, не дивлячись на те, що ними ще трясуть екс-керівники НРУ, я переконаний, що можуть самостійно визначитися зі своєю позицією стосовно наступних виборів. У той самий момент, дуже б хотілося, щоб НРУ почав опиратися на власні сили. Це моя особиста позиція», - додав він.

На думку Корната, це, звичайно, може шкодити НРУ в частині гарантій щодо кількості політичних дивідендів. «Останні 10 років НРУ перебував в постійному процесі домовленості і блокувань, що своєю чергою, шкодило апробації своїх власних сил», - переконаний він.

«На Львівщині зросли політичні сили, які самостійно йдуть. Моя думка, що ми б могли спробувати самостійно. Як воно буде виглядати, ми будемо бачити на самому з’їзді. Там будуть чіткі вказівки, як себе треба вести», - підкреслив «рухівець».

Звітно-виборча конференції ЛКО НРУ призначена на 14 лютого. Головним претендентом на посадку керівника обласного Руху є Андрій Корнат. 

ІА "Вголос": НОВИНИ