Про це пише видання «Главком», яке спробувало простежити схеми, які діють у Міністерстві АПК.

«Дискредитуючи з українського боку ДПЗКУ (Державна продовольчо-зернова корпорація України) як постачальника, група Мірошниченка-Павленка має ще одну мету прибрати з китайського боку ССЕС (Китайська національна корпорація генеральних підрядів). Торік через цю зв'язку пройшло більше ніж 50% імпортованої Китаєм кукурудзи. Це не влаштовує COFCO – найбільшого оператора-імпортера сільгосппродукції на китайський ринок. А «Noble Resources», співзасновником «дочки» якого в Україні є Іван Мірошниченко, саме зацікавлене за максимально можливими цінами постачати українську кукурудзу в Китай. Якщо скласти пазл воєдино, вийде, що замість зв'язки ДПЗКУ-ССЕС на ринок повинна вийти зв'язка «Noble Resources»  – COFCO», – йдеться у статті.

Як зазначає видання, на це працюють і заборони МЕРТ, і складне фінансове становище, в яке заганяють держкорпорацію Іван Мірошниченко, Олексій Павленко та їхні підлеглі. 

«Постачальником «Noble Resources», як нескладно здогадатися, буде «Сільгосппродукт». А ДПЗКУ плавно підводять до приватизації. І головним претендентом на покупку за копійки цього колоса на глиняних ногах буде, очевидно, COFCO. В результаті коло замкнеться, і китайці – руками народного депутата і міністра від «Самопомочі», які на словах ратують за економічну незалежність України, – володітимуть усім вертикальним циклом експорту українського зерна в Піднебесну. А Україна платитиме їм за це відсотки за кредитами і покриватиме збитки «професійних» агроменеджерів», – припускає видання.

ІА "Вголос": НОВИНИ