Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок зреагував на ситуацію із порушенням кримінальної справи проти міського голови Івано-Франківська, свободівця Руслана Марцінківа.

Про це лідер націоналістів написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»:

Перше. Для всіх, хто щось почув, але не розібрався у ситуації.

В Івано-Франківську понад місяць у привокзальному сквері незаконно проживає група осіб, чи, мовою толерастів — «представників ромської національності». Як би хто не намагався перекрутити ситуацію — вони скоюють правопорушення: показово плюють на всі карантинні обмеження, чіпляються до перехожих, незаконно проживають на території скверу тощо. І це підтверджують численні скарги франківців на гарячу лінію міста та на 102. Ситуація неприпустима — як у Івано-Франківську, де рівень захворюваності на коронавірус є одним із найвищих в Україні, так і в будь-якому іншому місці. Тому апеляція Руслана Марцінківа до поліції з вимогою припинити правопорушення — цілком логічна і законна. Тим паче, що автобус для транспортування порушників до місця їхньої реєстрації та постійного проживання (у Закарпатській області) місто надало на прохання самих правоохоронців.

Друге. Щодо публічних нападів на Руслана Марцінківа з боку вічно тимчасового міністра внутрішніх справ Авакова.

Розродився фейсбук-міністр цілим дописом. І Марцінківа засудив, і вирок виніс, бачте «позиція міського голови є неприпустимою».

Коли Київ задихався від смогу, бо палали Чорнобильські ліси, то Аваков, хоч це його пряма відповідальність, мовчав, як риба.

Не писав він гнівних дописів і кримінальних справ не порушував, коли попи моспархату на Великдень диверсію організовували, прямо закликаючи своїх прихожан порушувати карантин. Просто язик проковтнув.

Та й коли аж 12 (!) поліцейських виламували руки й заарештовували плавця в столичному Гідропарку, Аваков не побивався, що Національна поліція «це не каральна машина».

Третє. Щодо порушення МВС кримінальної справи проти Руслана Марцінківа.

Зараз дійсно не «совок». А Аваков — не член сталінської розстрільної трійки, щоб без суду і слідства звинувачувати та відразу вироки виносити. Тому крім огиди його безпідставні нападки ніяких інших емоцій не викликають. Усі ж пам’ятають, як за брехливі звинувачення «Свободі» (та й не тільки) суди він програвав не раз.

А за Руслана Марцінківа не хвилюйтеся. Об законно обраного мера з 80% підтримки у місті, ще й з великою свободівською родиною за спиною — всілякі авакови та інші ліберасти-грантожери зубки свої обламають. Ми своїх в образу не дамо. Чи не так, Івано-Франківськ?

ІА "Вголос": НОВИНИ