Так про боротьбу із неприємним запахом із рота написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у своєму Facebook.

За словами Супрун, найчастіше причина неприємного запаху ховається в роті. І він виникає, насамперед, через нехтування гігієною ротової порожнини. У цьому разі неприємний запах викликають бактерії, що мешкають в роті та в процесі своєї діяльності виробляють леткі сполуки сірки. Крім того, куріння та вживання алкоголю можуть стати причинами появи запаху.

«В цьому випадку неприємний запах викликають бактерії, що мешкають в роті та в процесі своєї діяльності виробляють леткі сполуки сірки. Крім того, куріння та вживання алкоголю можуть стати причинами появи запаху», – написала Супрун.

Також неприємний запах може виникати через інфекційні хвороби ротової порожнини, дихальних шляхів чи деякі системні захворювання, наприклад, діабет, печінкова чи ниркова недостатність. Або ж через надмірну сухість ротової порожнини та зменшення слиновиділення. У такому випадку обов'язково консультуйтесь з лікарем, адже просто освіжувач рота чи жуйки вам не допоможуть.

 «Найважливіша рекомендація – правильний догляд за ротовою порожниною. Завжди ретельно чистіть зуби та язик та полощіть ротову порожнину навіть простою водою після прийому їжі. Щоб боротись з бактеріями, використовуйте спеціальні антимікробні засоби для полоскання, зубні пасти та спреї-освіжувачі для рота. Якщо ж неприємний запах турбує вас досить тривалий час – звертайтесь до лікаря», – написала в.о. міністра.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ