«Нас, як християнських демократів, не влаштовує спільна коаліція, насамперед, із комуністами. Адже комуністи нищили церкви, влаштували голодомор тощо. Окрім цього і потенційне прем’єрство Віктора Януковича виглядає аморальним. У випадку, коли Президент все-таки подасть кандидатуру Януковича – ХДС негайно збере головну раду партії, де буде вирішено, що ми робитимемо далі. Очевидно, підемо в опозицію». Про це сьогодні, 31 липня, заявив народний депутат України, член фракції «Наша Україна», голова ЛОО ХДС Антон Ружицький.

За словами А. Ружицького, у разі, якщо ХДС піде в опозицію, він, ймовірно приєднається до БЮТ. «Юлія Володимирівна не заперечує. Окрім цього, є й низка інших політичних сил, котрих теж не влаштовує ймовірне прем’єрство Януковича – це і НРУ, і частина «нашоукраїнців»»,

Що стосується можливих позачергових виборів, у цій ситуації християнські демократи готові іти до парламенту спільно із «демократичними партіями правого спрямування». «Це може бути і УНП, і НРУ, і низка інших сил, котрі працюватимуть на розбудову суверенної України», – резюмував нардеп.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ