Керівництво Генеральної прокуратури України (ГПУ) здійснювало тиск на прокурорів у резонансних провадженнях (справа про розстріли на Інститутській, справа харківських терористів тощо), вимагаючи звільнити обвинувачених із слідчих ізоляторів

Відповідний документ сьогодні, 28 грудня 2019 року, оприлюднило видання Тиждень.ua.

У тексті листа йдеться про  «домовленості між Україною та Росією» щодо запланованого обміну, який стосується підозрюваних і засуджених.

«З огляду на стислі строки запланованого одночасного звільнення осіб, необхідно розглянути питання щодо зміни запобіжних заходів… на особисте зобов’язання», - пише в документі.

Одне з джерел у Генпрокуратурі підтвердило цю інформацію.

За даними джерела, свого часу групи прокурорів отримали листи за підписом генпрокурора Руслана Рябошапки. В цих документах йшлося про людей, які нібито були у списках на обмін, який за інформацією російських медіа має відбутися 29 грудня цього року.

«Такий документ від Руслана Рябошапки прокурори справді отримували. Якщо говорити конкретно - то в цьому документі прокурорам ставили вимогу змінити запобіжні заходи підозрюваним на особисте зобов’язання. Але потрібно було попередньо обговорити це питання з судами та учасниками процесу», - повідомив співрозмовник «Тижня».

Нагадаємо, Рябошапка звільнив прокурорів, які розслідували розстріли на Майдані.

ІА "Вголос": НОВИНИ