7 березня російська тенісистка повідомила про те, що під час турніру з тенісу Australian Open у неї була взята позитивна допінг-проба, повідомляє «Bloomberg».

Російська тенісистка під час прес-конференції зізналася у вживанні лікарського препарату мілдронату, також відомого як мельдоній. З 1 січня 2016 року мельдоній знаходиться в списку заборонених, за його вживання спортсмена можуть відсторонити від змагань на чотири роки.

Американський виробник спортивних товарів був одним з найбільших спонсорів Шарапової. Спонсорські контракти приносили спортсменці більше $22 млн на рік.

Крім Nike, Шарапова співпрацює з такими компаніями, як Samsung, Avon Products, Tag Heuer International SA, Evian та іншими.

Як пише Bloomberg, через результати допінг-тесту Шарапова може втратити $298 тисяч. Таку суму вона отримала в якості призових за участь у Відкритому чемпіонаті Австралії (Australian Open). На цьому турнірі росіянка дійшла до чвертьфіналу, де поступилася американці Серені Вільямс.

Бренд TAG Heuer, який Шарапова представляла з 2005 року, призупинив переговори по відновленню контракту зі спортсменкою, який закінчується в грудні.

Автовиробник Porsche, для якого тенісистка була послом бренду з 2013 року, повідомив: "До тих пір поки подальші деталі не будуть вияснені, ми вирішили відкласти заплановані заходи."

Нагадаємо, у 2015 році Шарапова заробила $ 29,7 млн, що зробило її найбільш високооплачуваною спортсменкою у світі за даними Forbes.

Тільки 23% її призових прийшли з тенісних виграшами - інший $ 23 млн було зароблено від реклами від компаній, включаючи Avon Products Inc. і Danone SA, що належить Evian (вода в пляшках).

Окрім того позитивний результат на мельдоній в цьому році дали кілька спортсменів, в тому числі російський велосипедист і шість грузинських борців.

Відповідно до правил Міжнародної тенісної федерації, позитивний тест на допінг "автоматично призводить до дискваліфікації результатів, отриманих гравцем", включаючи втрати титулів і призових грошей.

ІА "Вголос": НОВИНИ