Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Думаю, доцільно вийти в процесі переговорів з пропозицією, щоб вони залишилися працювати у Львові, оскільки місцевий аеропорт повністю забезпечив всі умови співпраці з Ryanair. Ну і, звичайно, щоб «Бориспіль» налагодив співпрацю, а також регіональні аеропорти в майбутньому», - сказав він під час засідання уряду в середу.

Гройсман ще раз підкреслив: лоукост-авіакомпанії необхідно заводити не тільки в центральні, а й регіональні аеропорти країни, щоб для польотів дешево, безпечно, з прийнятним сервісом.

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня оголосив про скасування запланованого входу в Україні після того, аеропорт «Бориспіль» порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікіна.

За словами головного комерційного директор (CCO) Ryanair Девіда О'Брайена (David O'Brien), «Бориспіль» вибрав захист авіакомпаній з високими тарифами, зокрема «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), позбавляє українських споживачів і гостей країни доступу до низьких тарифів у Європі та широкої мережі маршрутів. При цьому він висловив жаль, що аеропорт Львова став жертвою рішення «Борисполя». Авіакомпанія запропонувала клієнтам, які вже купили квитки на оголошені рейси з/в Україну, зв'язатися з нею поштою для повернення грошей.

Як повідомляв «Вголос»,  міністр інфраструктури України Володимир Омелян надіслав до уряду подання на звільнення генерального директора міжнародного аеропорту «Бориспіль» (Київ) Павла Рябікіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ