Лоукостер Ryanair від 15 січня вводить зміни в політиці провезення ручної поклажі в салоні своїх літаків, – пише Delfi.

Раніше пасажир міг взяти до салону літака лише два предмета ручної поклажі –велику (55 x 40 x 20 см, до 10 кг) та маленьку (35 x 20 x 20 см) сумки. Тепер більшу з них безкоштовно приймуть ще перед посадкою та відправлять до вантажного відсіку. Меншу дозволять взяти із собою до салону.  Дитячу ручну поклажу (до 5 кг) супроводжуючий дорослий також зможе взяти до салону на додаток до своєї.

Обидві ж валізи можна буде заносити до салону літака лише тим пасажирам, які оформили пріоритетну посадку або придбали квитки Plus / Flexi Plus.

Простір для багажу в салоні розрахований на 90 предметів великої ручної поклажі. Але звичайно пасажири прихоплюють із собою набагато більше. Тому нові зміни повинні знизити коефіцієнт навантаження. Раніше Ryanair вже знизив вартість провезення зареєстрованого багажу з €35 до €25, а його вагу збільшив з 15 до 20 кг.

Як писав «Вголос», міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував, що Ryanair цьогоріч зайде на український ринок. Він зазначив, що вже у січні про це буде хороша новина.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ