[media=143991,143992,143993,143994,143995,143996,143997] 

Про це повідомляє ДСНС у Києві.

Як повідомляється, пошуки тривають з 17 лютого. Напередодні було обстежено 7 тис. кв. метрів акваторії Дніпра, сьогодні – 800 тис. кв. метрів. Обстежується території від мосту Патона до Дарницького мосту.

Роботи ведуться протягом світлового дня.

Як написав на своїй сторінці у Facebook голова діаспори туркменського народу Ровшанбека Розметова, дівчина, яку шукають – студентка 1 курсу НМУ ім. Богомольця Мукадас Насирлаєва, вкоротила собі віку. Трагедія сталася ще 30 січня. Він повідомив, що напередодні цього дня у дівчини закінчилася тримісячна віза і їй потрібен був вид на проживання. При цьому в деканаті вишу відмовилися підписати документи, необхідні для подачі в посольство для отримання виду на проживання.

«За тиждень до зникнення Мукадас посольство Туркменістану попросило її принести завізовану деканом факультету заяву про сприяння у вирішенні питання з видом на проживання в Україні. Заступник декана по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця Тимохіна Тетяна Олександрівна, навіть не прочитавши, порвала заяву Мукадас і віддала їй у руки, повідомивши їй, що вона нічого підписувати не буде... Посольство Туркменістану в Україні запропонувало вирішення питання без виїзду Мукадас з України за листом з університету з сплатою штрафу за порушення режиму перебування в Україні. Однак, деканат по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця нічого не хотів робити для цього», – написав він на сторінці в .

Розметов також розповів хронологію подій 30 січня. За його словами, в той день дівчина знову спілкувалася з представником деканату, однак після зустрічі не поїхала додому, а на метро дісталася до станції «Дніпро», пройшла вздовж набережної до мосту Патона, з якого і стрибнула у воду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ