У зв’язку з вiдлигою 28-31 сiчня на рiчках басейну Захiдного Бугу очiкують пiдняття рiвнiв води на 0,1-0,6 м, інформує прес-служба управління.

Визначити реальну товщину льоду можна, лише пробуривши лунку: для переправи одного пішохода безпечним вважають лід завтовшки не менше ніж 5-7 см; для влаштування ковзанки для кількох осіб – 10-12 см.

«Перетинаючи замерзлу водойму, будьте обережними, уважно стежте за крижаною поверхнею, обходьте ділянки, вкриті товстим прошарком снігу (під снігом лід завжди тонший). Небезпечними також є місця зі швидкою течією або де є витік води, джерела, струмки й теплі стічні води підприємств. Слабша крига й там, де є вмерзла рослинність: кущі, дерева, очерет, водорості. Особливо обережно спускайтеся з берега – лід може нещільно прилягати до суходолу чи мати тріщини», – ідеться в повідомленні.

«Пересуваючись по кризі, пам’ятайте, що відстані між людьми мають бути не менші ніж 5-6 метрів. Щодо риболовлі, то рятувальники застерігають, що зимова підлідна ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил поведінки на кризі: не пробивайте поряд багато лунок; не збирайтеся великими групами на одному місці; не пробивайте лунки на переправах; не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега; завжди майте під рукою міцну мотузку задовжки 12-15 метрів; тримайте поруч із лункою дошку або велику гілку», – додають рятувальники.

Додамо, за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України, на території області та в місті Львові сьогодні очікують хмарну погоду з проясненнями. Вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 7 – 12 м/с, вранці та вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря вдень 4 – 9 градусів тепла.

ІА "Вголос": НОВИНИ