[media=142214,142215,142216,142217] 

Про це повідомила у мережі користувачка Оксана Стасишин.

"Сьогодні акція по спасінню лелек продовжувалася. Учні Погірцівськоі СЗШІ-ІІІступенів були ще активнішими. Принесли дуже багато різного зерна, крупів, наварили вдома картоплі, придбали свіжомороженої риби , купили хліба, принесли кілька мішків соломи і сіна, нагрузили 6 санок і пішки вирушили до лелек", - зазначила жінка.

За її словами, у цьому ж районі допомагати птахам узялися діти із місцевого дитсадка та сусідньої школи.

"Дорога була дуже важка, бо санками везти незручно і важко. По дорозі ми зустріли працівників Погірцівського дитячого садочка, які вже верталися від лелек. Нас навздогнали працівники Чайковицької школи, які їхали підводою. Велике їм спасибі, бо вони взяли на підводу найважчу поклажу", - зазначає пані Стасишин.

"Коли ми прибули на місце, то побачили, що лелек було 12-15, - продовжує дописувачка. - Вони були мокрі, з опущеними крилами. Решта лелек порозліталися: одні перелетіли далі за ріку, інші вилітали зі сторони лісу".

"Коли ми були на місці - приїхали працівники Погірцівського вищого професійного училища трактором. Сьогодні всі установи Погірець влючилися до порятунку лелек. Тепер вони не будуть голодні і зможуть погріти свої лапки у соломі чи сіні. Ми будемо з нетерпінням чекати, коли вони прилетять до наших осель", - додала жінка.

Як уже писав "Вголос", мешканці Львівської області об'єдналися задля порятунку лелек. Активісти збирають кошти та закупляють їжу для того, щоб підгодовувати птахів.

ІА "Вголос": НОВИНИ