Сьогодні під час засідання виконавчого комітету представник юридичного відділу ТзОВ «Привокзальний ринок» повідомив, що минулого тижня вивіз сміття, електро- і водопостачання на ринку відновили, втім, за його словами, доступу до адміністрації ринку досі немає.

«Після засідання виконкому відбувалось засідання робочої групи з врегулювання ситуації. На засіданні були прийняті певні рішення, були представники як однієї, так і другої, так і третьої сторони так званого конфлікту. Але це засідання було зірвано. Ті рішення, які були прийняті, не були зафіксовані – протокольного документу, який фіксував ці рішення немає. Фактично, на сьогодні доступу до приміщення адміністрації Привокзального ринку немає», – зазначив він.

Представник ринку також повідомив, що профспілка створила нове підприємство та активно збирає з підприємців гроші, пропонуючи їм укласти угоди.  При цьому не відомо на якій основі функціонуватиме таке підприємство.

Юрист іншого львівського ринку – Торпедо також заявив, що діяльність підприємства (ТзОВ «Новий ринок Торпедо») повністю заблокована з 3 березня.

«Такі дії з захоплення не знаходять належної правової оцінки з боку ані правоохоронних органів, ані міської влади. Захоплення сталось 3 березня, вже минув майже цілий місяць. Жодного адекватного рішення, жодного впливу на вказаних осіб місцева влада не робить. Нас це лякає і насторожує, через те, що зобов’язання товариства перед міською радою, як власником земельної ділянки, мають бути виконані.  Питання звідки брати ці кошти, якщо блокується робота товариства. Особи, які блокують, не представляються, я так зрозумів, що основним організатором тих всіх заходів є Оксана Козлова, вона представляється як представник Асоціації вільних профспілок Львівщини. В нас на підприємстві працівники жодної вільної профспілки не створювали. Яке відношення має діяльність вказаної профспілки до ТзОВ «Новий ринок Торпедо» і чим ринок завинив цій профспілці – ми не розуміємо», – зазначив юрист.

Він наголосив, що підприємці вимагають, аби міська влада вжила заходів і відновила функціонування ринку.

Натомість Оксана Козлова каже, що представляє себе і ще 20 підприємців ринку. Жінка впевнена, місто повинно забезпечити людей, яких вона представляє, землею.

«Я захищаю право людей на працю, тих, хто зараз на цій ділянці залишився – це 20 чоловік. Ми просимо забезпечити нам це право. Як міськрада це зробить, в якому правовому полі – це вже ви напевно тут працюєте, щоб вирішити це питання. Ми б хотіли мати свою ділянку, для тих 20 людей, де б ми господарювали, проплачували своє. Тому, що менеджери, які були до цього часу і ті менеджери, яких нам сьогодні нав’язують, вони довели свою неефективність, борги шалені», – зазначила вона.

Перший заступник міського голови Олег Синютка повідомив, що сьогодні про львівські ринки розмовляли на координаційній нараді в прокуратурі.

«Думка всіх учасників, а були представники і прокуратури, і міліції, і СБУ, зійшлась на одному, що перш за все ми повинні стояти на сторожі інтересів людей. Підприємці, які сьогодні вирощують свою продукцію, займаються своєю підприємницькою діяльністю повинні мати можливість вільно, згідно з чинним законодавством, здійснювати свою підприємницьку діяльність», – повідомив Синютка.

Він доручив керівникам юридичного управління та департаменту економічної політики розглянути позиції трьох юридичних сторін, які виступили на виконкомі і надати свої пропозиції.

ІА "Вголос": НОВИНИ