Kia відкликала майже 380 000 позашляховиків Sportage і седанів Cadenza через проблеми, яка могла привести до їхнього займання.

Про це повідомляє CNN.

Поки проблема не буде усунена, Kia і Національна адміністрація безпеки дорожнього руху попереджають власників, щоб вони залишали автомобілі на стоянці зовні і подалі від будинків та інших будівель або транспортних засобів, щоб запобігти можливому розповсюдженню пожежі.

Попередження стосується деяких моделей Sportage з 2017 по 2021 року випуску і Cadenza з 2017 по 2019 року, які не оснащені Smart Cruise Control.

«Розумний» круїз-контроль дозволяє автомобілю використовувати радар для автоматичної підтримки безпечної відстані від інших автомобілів на шосе. За словами Kia, відкликатимуть автомобілі зі звичайним круїз-контролем.

Згідно з документами, опублікованими на nhtsa.gov, в транспортних засобах, що беруть участь в цьому відкликання, в деяких електронних схемах під капотом може виникнути коротке замикання, що призведе до перегріву і, можливо, причиною пожежі.

Власники автомобілів, що беруть участь у відкликанні, будуть повідомлені поштою починаючи з 30 квітня, зазначають у Kia.

Власники також можуть відвідати веб-сайт safercar.gov і ввести свій 17-значний ідентифікаційний номер автомобіля або VIN, щоб перевірити, чи підлягає їх машина відкликанню. Дилери Kia замінять запобіжники, в деяких випадках оновлять і програмне забезпечення автомобіля. Все це буде зроблено безкоштовно.

Також повідомляється, що Hyundai, який є основним акціонером Kia, нещодавно відкликав 82 000 електричних позашляховиків. Хоча цей відгук також був зроблений через ризик загоряння, проблема була пов'язана з акумуляторними батареями транспортних засобів.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ