Про це Саакашвілі заявив телеканалу ZIK.

«Нацгвардійців неможливо було зігнати настільки швидко – зі сльозоточивим газом, палицями. Зіткнення спровокували. Як тільки це сталося – я закликав людей відійти, не вступати у сутички і піти від Жовтневого палацу. Я засуджую будь-які насильницькі дії і спроби захоплення будівель», – заявив Саакашвілі.

Як стверджує Саакашвілі, мітингувальники йшли до Жовтневого палацу з наміром орендувати кімнату і зробити у ній штаб акції протесту. І якби до них вийшла дирекція закладу і пояснила, що орендувати кімнату не можна, то вони би одразу пішли геть.

«У Жовтневому нічого нема, ми вам кімнати не дамо. І ми б спокійно пішли собі! Але де ці люди? Чому вони не вийшли, не сказали, не пояснили? Я намагався добитися цього – у відповідь сльозоточивий газ, зіткнення, штовханина… Те, що хотів бачити Порошенко. Я категорично відмежовуюсь від усіх спроб силових сценаріїв, мій сценарій – лише мирний. Сценарій провокацій, войовничий сценарій – це сценарій бариг», – заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі після участі у «Марші за імпічмент» та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано «координаційний штаб».

Як писав «Вголос», учасники акції «Марш за імпічмент», намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, вибили двері будівлі, де саме проходило новорічне свято для дітей.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом сьогоднішньої спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

ІА "Вголос": НОВИНИ