У відеозверненні, яке Саакашвілі опублікував на своїй сторінці в Facebook, заявив, що у зв'язку з трагедією в місті «намагаються відсторонити і покарати стрілочників, які мало що там значать».

«У місті Одеса діє добре організована мафія по крадежу міського бюджету. У місті на розвиток Одеси 150 млн доларів... Всі ці гроші крадуться Трухановим і його бандою рекетирів, вбивць і мародерів з 90-х років, і вони також ділять ці гроші з Києвом - з чиновниками Адміністрації президента і уряду України, які їх і прикривають. І прикривали, коли я був головою обладміністрації», - сказав політик.

Він зазначив, що в таборі «Вікторія» на пожежну охорону і сигналізацію було витрачено 11 млн грн. і додав, що всі підрядники цих робіт – «близькі партнери Труханова, по-простому – його «кишені».

«Табір поспішали відкрити до приїзду президента Порошенка, для піару. У результаті того, що ці гроші були вкрадені, загинули діти», - заявив Саакашвілі.

«Я закликаю президента, уряд і генпрокурора негайно покарати не якихось заступника директора санаторію, а головного бандита Одеси, пахана Труханова і всіх його підручних, які вкрали ці гроші. Вони і є вбивцями цих дітей», - підкреслив екс-губернатор Одеської області, додавши, що «зараз вони вбивають через корупцію».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ