Про це Саакашвілі заявив на брифінгу біля Адміністрації Президента, повідомляє УНІАН.

Також Саакашвілі заявив, що готовий і хоче звернутися до суду, щоби оскаржити указ президента та рішення Державної міграційної служби, на підставі яких його позбавили громадянства України. Однак зазначив, що до сьогодні не має жодного документу, що посвідчує його особу для того, щоб звернутися із судовим позовом.

«Він (Порошенко – ред.) хоче, щоб я звернувся до суду. Добре. Але як піти в суд, якщо в мене немає жодного документа. Вони грають зі мною в наперстки... Підписали якийсь указ, який мені довго не давали, опублікували якусь свою анкету, але не дали мені жодного документа, на підставі якого я можу звернутися до суду», – сказав Саакашвілі. Він додав, що вимагає від президента подання Державної міграційної служби про позбавлення його громадянства, копію протоколу засідання комісії з громадянства при президентові України, де розглядалось питання позбавлення Саакашвілі громадянства, всі супровідні листи, якими здійснювалось пересилання матеріалів справи з позбавлення громадянства між Держміграційною службою та Адміністрацією Президента.

Саакашвілі продемонстрував своє звернення журналістам і додав, що має намір відправити його Порошенку. Також він додав, що відправить своє звернення через своїх адвокатів і відповідних служб Адміністрації Президента. Крім того, Саакашвілі зазначив, що не має наміру затримуватися у Києві і сьогодні залишить столицю.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ