Про це український політик заявив у вівторок, 13 лютого, в ексклюзивному інтерв’ю DW, перебуваючи у Польщі.

«Ключ до вирішення проблеми корупції в України лежить у європейських столицях», - наголосив Саакашвілі.

 Вирішальним дієвим засобом, на думку політика, могло б стати створення країнами ЄС нового «списку Магнітського» українських корупціонерів. Обмежувальні заходи проти фігурантів такого антикорупційного переліку могли би «пришвидшити зміни в Україні», переконаний Саакашвілі.

Так само політик застеріг, що попри короткострокову вигоду окремим західним банкам та фінансовим інститутам треба припинити «гру з корумпованими олігархами», адже такі дії зрештою підривають віру до Заходу в Україні.

Політик так само переконаний, що до змін всередині країни могли би призвести масові демонстрації в Києві та інших регіонах країни. На його думку, треба показати, що в Україні є «не лише олігархи, не лише Порошенко, а й український народ». Саакашвілі переконаний, що коли на вулиці вийде мільйон людей, котрі не заспокояться, поки не доможуться зміни влади, тоді Україна матиме дедалі більше підтримки з боку Заходу.

Як писав «Вголос», екс-президент Міхеїл Саакашвілі заявив, що буде відновлювати своє українське громадянство і зі своїм оточенням організує масовий протестний рух в Україні.

Нагадаємо, що у 2012 році Конгрес США прийняв Акт Магнітського. Він визначає список санкцій проти російських чиновників, яких звинувачують у порушеннях прав людини.

Цей Акт назвали на честь російського аудитора та юриста Сергія Магнітського. У 2008 році його арештували у Росії, а в наступному році він помер у СІЗО. За твердженнями правозахисників, його довели до смерті через те, що він розкрив злочинну схему, за допомогою якої співробітники МВС і чиновники відмивали мільярди рублів.

ІА "Вголос": НОВИНИ