Адвокати Міхеїла Саакашвілі звернулися до судді з клопотанням, щоб його випустили з так званої клітки – огородженого приміщення зі скляними стінами, де під час засідання перебуває підсудний.

Як повідомляє ТСН, прокурори не заперечували, тож на час засідання Саакашвілі дозволили сидіти поряд з його адвокатами.

Коли політика виводили із «клітки», у залі засідань знову почався ажіотаж.

Адвокат каже, що засідання триватиме дуже довго, тому просить суддю через кожну годину робити перерву на 15 хвилин. Проте у перервах було відмовлено.

Нагадаємо, Саакашвілі оголосив безстрокове голодування. Слідчі дії із політиком завершено. Прокурори проситимуть для нього домашній арешт. Запобіжний захід затриманому має бути обраний упродовж 72 годин.

Як писав «Вголос», сьогодні екс-президента Грузії та колишнього керівника Одеської області Міхеїла Саакашвілі доправили до Печерського суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід. У суді лідер «Руху нових сил» заявив, що він не затриманий, а військовополонений.

Увечері 8 грудня правоохоронці затримали лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ на Аскольдовому провулку.  

За даними СБУ, йому інкримінують порушення за ч 1. статті 256 – «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності». За словами речниці РНС Мар'яни Почтар, Саакашвілі обшукували.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ