Про це він сказав сьогодні, 3 січня, на брифінгу в Апеляційному суді м. Києва, передає кореспондент «Вголосу».

«29 грудня у Порошенка відбулась розмова з Путіним. Путін сказав Порошенку, що він дав вказівку Курченку підтвердити те, що той давав мені якісь гроші. Путін зацікавлений у тому, щоб мене посадили. Лише пригадайте, як у Кремлі критикували українську владу, називаючи її немічною у боротьбі зі мною. Міністр іноземних справ Росії Захарова, більше відома як «Машка», кричала, що Україна за порушення має посадити Саакашвілі. Путін під час своєї прес-конференції 12 раз згадав моє ім'я.  Натомість у Грузії, за наказом олігарха Іванішвілі, сьогодні, 3 січня, відбувається суд за сфабрикованими проти мене обвинуваченнями. Вся вертикаль російської влади закликає Порошенка заткнути мене і передати грузинським олігархам», – сказав Саакашвілі.

Окрім того, Саакашвілі заявив, що записи розмов, де нібито Курченко пропонував йому гроші за державний переворот в Україні, – це спецоперація ФСБ, на яку «клюнула» українська влада.

«У центрі Києва ФСБ здійснила провокацію. Вони, з одного боку, дискредитували мене. А з іншого – зробили нікчемними дурнями українську владу, над якою через моє затримання сміявся весь світ. Але ви розумієте, що це означає? У центрі Києва під час війни з Росією ФСБ проводить операцію, а потім президент України і Росії це обговорюють у телефонному режимі»,– додав Саакашвілі.

Саакашвілі закликав опозиційні сили домовлятись та діяти спільно проти Порошенка. Він заявив, що готовий з усіма співпрацювати.

Як писав «Вголос», засідання Апеляційного суду м. Києва, де розглядалась апеляція Генпрокуратури стосовно обрання запобіжного заходу екс-президенту Грузії, колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі, перенести на 11 січня.

Варто зазначити, що 11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив на час слідства екс-президента Грузії Саакашвілі, не обравши йому запобіжного заходу. 15 грудня Генеральна прокуратура України подала скаргу в Апеляційний суд Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити екс-президента Грузії під домашній арешт.

Сьогодні, 3 січня, Апеляційний суд розпочав слухання щодо скарги Генпркуратури. 

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявив, що готовий йти на переговори з Порошенком. Разом з тим, він повторив заклик вийти на черговий «Марш за імпічмент» та перерахував низку питань у переговорах з усіма політичними суб'єктами, включно з Банковою, у яких, за його словами, не може бути жодних компромісів. 

Акції за участю Саакашвілі у Києві почалися 17 жовтня. Кожної неділі під Верховною Радою проходить віче, а кілька тижнів поспіль – «Марш за імпічмент», оскільки учасники акції вимагали від влади ухвалити закон про імпічмент та антикорупційний суд до 3 грудня, але закони прийнято не було.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ