Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла голова Асоціації української діаспори в Греції «Українсько-Грецька думка» Галина Маслюк.

«Я народилася у Львові, але вже майже 30 років живу у Греції. Для мене цей сад є символічним, - зазначила вона. - Ми висаджували ці деревця, такі тендітні і маленькі, і не вірили, що вони всі приймуться. А вони всі, особливо наше, розрослися та дали плоди. Тепер цей сад є символом України для нас. Багато українців, які приєдналися до Конгресу, теж хочуть посадити своє дерево».

Також Галина Маслюк розповіла, що протягом останніх років українці у Греції дуже активізувалися. Збільшилася кількість людей, які займаються популяризацією українства у країні. Греки почали більше дізнаватися про українців та відрізняти їх від росіян.

«У нас вже є така нова армія грецьких українців чисельністю орієнтовно 30-50 тисяч. Ми завжди відзначаємо всі дати, які традиційно відзначають українці. Також організовуємо багато заходів, які просто популяризують Україну в Греції та пропагували українські традиції», - резюмувала голова Асоціації української діаспори в Греції «Українсько-Грецька думка».

Нагадаємо, У вівторок, 29 серпня, у Львові, у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» ім. Кл. Шептицького, у межах святкування 50-ліття Світового Конгресу Українців «Дні української діаспори у Львові» відбулася символічна акція «Українці разом – майбутнє за нами».

ІА "Вголос": НОВИНИ