Львівський міський голова Андрій Садовий найняв адвокатом Руслану Юхименко, яка у 2010-му захищала в суді інтереси одіозного судді-колядника Ігоря Зварича.

Про це стало відомо на засіданні Вищого антикорупційного суду, який сьогодні, 27 листопада, почав обирати міру запобіжного заходу Садовому.

Як повідомляє рух «Чесно», у 2010 році Руслана Юхименко була адвокатом екс-судді Ігоря Зварича, якого у 2011 році засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво в особливо великих розмірах.

У 2009 році Юхименко захищала чиновника Садового - начальника управління культури і туризму Львівської міської ради Андрія Сидора, якого звинувачували у нецільовому використанні бюджетних коштів та зловживанні службовим становищем.

У 2016 році Юхименко кандидувала на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, але її кандидатуру було визнано невідповідною критеріям доброчесності та професійної етики. Основна причина негативного висновку - винесення сумнівних рішень на посаді судді третейського суду, невідповідність статків та витрат задекларованим доходам.

Брифінг адвоката екс-судді Ігоря Зварича Руслани Юхименко від 9 лютого 2010 року. Захисниця стверджує, що «колядник» невинен:
https://www.youtube.com/watch?v=nssKdBREQcQ

Нагадаємо, напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому. Мер та високопосадовці Львівської міської ради підозрюються у завданні збитків державі на суму 93,5 млн грн.

ЗМІ із посиланням на джерела повідомляли, що сторона обвинувачення клопотатиме про заставу для Садового в розмірі 50 мільйонів гривень.

Після цього в інтерв’ю своїм ЗМІ Садовий заявив, що грошей на заставу не має, тож проситиме допомоги в людей і продаватиме майно.

27 листопада Вищий антикорупційний суд обирає Садовому запобіжний захід.

У ніч на 27 листопада зі Львова до Києва вирушили декілька автобусів із тітушками. Журналісти записали на приховану камеру, як молодики погоджуються підтримати Садового в суді за 1000 грн «винагороди».

Про деталі цієї справи читайте у статті: Афера з усіма відомими

ІА "Вголос": НОВИНИ