Про це інформує власкор «Вголосу».

Лист був відправлений на адресу міського голови Львова Андрія Садового головою Іваничівської райради свободівцем Андрієм Бадзюнем. Приводом стала сміттєва диверсія з завезенням львівського сміття на територію Іваничівської селищної ради в ніч з 20 на 21 квітня.

«Доводжу до Вашого відома, що в ніч з 20 на 21 квітня 2017 року в смт. Іваничі Волинської області відбулась сміттєва диверсія. Працівники місцевого комунального господарства виявили сміття, яке при огляді показало, що воно має «львівське» походження. Наголошую, що жодне Львівське комунальне чи приватне підприємство офіційно не зверталося до Іваничівської районної чи Іваничівської селищної ради з проханням прийняти львівське сміття на Іваничівське сміттєзвалище.

Тому я, як найвища посадова особа найвищого представницького органу Іваничівського району, офіційно звертаюся до Вас - мера міста Львова з вимогою негайно прийняти міри щодо вивезення сміття із території нашого Іваничівського району, яке незаконно завезене, вибачитися перед мешканцями району за завдану шкоду та компенсувати завдані збитки. Неприпустимо, коли працівники підприємств, які збирають львівське сміття, на своїх сміттєвозах , під покровом ночі, скидають сміття у сусідній області, - йде мова у листі, підписаному головою райради Андрієм Бадзюнем.

Також Андрій Бадзюнь попереджає, що у випадку ігнорування проблеми громада району буде звертатися до Генеральної прокуратури та Кабінету міністрів України з проханням дати правову оцінку діям міського голови Львова.

«Я переконаний, що з таким бюджетом, як у Львові, вже давно можна побудувати сміттєпереробний завод. І не один. Тому прошу Вас з усією відповідальністю розглянути моє звернення. І, хочу підкреслити, що не варто переводити у політичну площину питання сміття, створюючи образ мученика, а краще чітко відповісти: в які терміни нарешті вирішиться проблема зі «львівським» сміттям, яке почергово мандрує Україною?»

ІА "Вголос": НОВИНИ