[media=152902,152903,152904,152905] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».
«Я не знаю, чим би це все закінчилось (йшлося про так звану блокаду Львова, - ред.), якщо би мої друзі, колеги Олег Березюк, Оксана Сироїд, Тарас Пастух не вийшли до Адміністрації президента і не лягли на граніт. Вони лягали на граніт так само, як лягали на граніт в 90-х роках наші львівські студенти. Їхали до Києва і лежали на граніті, коли ми воювали для того, щоб була наша незалежна держава», - пафосно заявив Садовий.
Натомість на підтримку Садового виступили нардепи Олег Березюк та Ірина Подоляк, депутати від «Самопомочі» з Львівщини, Київщини та Харківщини, представники ветеранських організацій та самоврядних ринків. Дехто з виступаючих навіть виголосив тези про необхідність дострокових виборів президента і можливий третій Майдан.
Час від часу виступи переривали вигуки «Ганьба!», «Банду геть!» та «Геть зі Львова Альфаджаз!». Найбільш активною була група молодих чоловіків біля сцени, яких доволі оперативно оточили кордоном правоохоронці. Деякі надміру збуджені пані почали скандувати у бік молодиків: «Тітушки!», однак хлопці показали їм посвідки УБД (учасників бойових дій).

За оцінками журналістів на віче прийшли 1,5-2 тис. осіб, у Львівській міськраді переконують, що учасників було понад 5 тисяч. 

Якогось рішення на віче не ухвалювалося, проте Андрій Садовий висловив думку про те, що практику проведення таких зібрань варто відновити. Більшість промовців також закликали львів’ян сортувати сміття.

ІА "Вголос": НОВИНИ