Про це в коментарі «Вголосу» повідомив голова депутатської бюджетної комісії Львівської міськради, «свободівець» Яромир Самагальський.

«Станом на цю хвилину міський голова досі не підписав ухвалу про бюджет Львова. А це означає, що вся ця істерика, яку розвели Андрій Садовий і його адепти про необхідність термінового ухвалення бюджету 15 січня, бо через це освітяни і медики не отримають зарплати, була лише маніпуляцією», – наголосив Яромир Самагальський.

«Час показав, що депутати мали рацію, і проблема полягає зовсім не в «бюджетній ухвалі», адже її потрібно було приймати якісно, а не поспіхом, як це робила Верховна Рада України, голосуючи за Держбюджет», – додає він.

Депутат не відкидає, що Андрій Садовий може сьогодні підписати ухвалу вчорашнім чи позавчорашнім числом, але факт залишається фактом.

«Вголос» звернувся до прес-служби Львівської міської ради по пояснення, чому Андрій Садовий досі не підписав «бюджетну ухвалу». Наразі чекаємо на відповідь – у прес-службі пояснили, що мер перебуває на нараді.

Нагадаємо, 15 січня у стінах Львівської міськради розігралося справжнє «бюджетне шоу»: мер Львова Андрій Садовий наполягав на негайному ухваленні міського бюджету, аргументуючи тим, що в разі не затвердження ухвали медики й освітяни будуть без зарплати. Натомість найбільша фракція ВО «Свобода» не з’явилася на сесію, пояснюючи, що «бюджетну ухвалу» не потрібно затверджувати поспіхом, вона потребує доопрацювання. 19 січня депутати таки ухвалили бюджет Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ