Про це він заявив сьогодні, 15 листопада, під час спілкування з журналістами, передає кореспондент «Вголосу».

Зокрема, Садовий пояснив, що громаду села Сороки-Львівські, поблизу якого знаходиться ділянка ТЕЦ-2, де планують звести сміттєспалювальний завод, зараз навмисне збурює «група людей, яка контролюється з Банкової».

«Я розумію, що перед виборами, які будуть до територіальних громад, створені спеціальні групи, які займатимуться блокуванням побудови сміттєпереробного заводу. А тому я б попросив людей не піддаватися на ці провокації. Я сам особисто поїду до людей і ми будемо спілкуватися. Про цю спеціально створену групу людей, яка підбурює місцевих мешканців, поінформований керівник управління внутрішніх справ. Ми живемо у непростий час, коли громада Львова має проблеми, а група людей буде нам заважати. Але наша «машина» їхатиме вперед, попри всі «палочки», які нам вставляють», – заявив Садовий.

«Це чітко організована група людей. Ті самі, які свого часу блокували станцію перевантаження, ті самі, які пробували зривати сесії міської ради. За ними стоїть вулиця Банкова у Києві. Колись я розкажу набагато більше», – побідкався мер Львова.

При цьому Садовий переконує, що сміттєспалювальний завод, який планують звести на ТЕЦ-2 не шкодитиме екології. Мер Львова також розповів,  що про побудову заводу зараз «ведуться переговори, а керівництво села  Муроване спільно з чиновниками з міськради їздили у Польщу, щоб побачити, як функціонують подібні заводи».

«Сьогодні йде мова про максимально просту систему переробки відходів, яка є екологічно чистою та не завдає жодної шкоди. Але наголошую, рішення про будівництво сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2 ми прийматимемо після проходження всіх процедур та громадських слухань. Це наша міська ділянка, вона повністю підходить по всіх параметрах. І це оптимальний варіант для побудови заводу», – пообіцяв Садовий.

Додамо, що раніше мер Львова у блокуванні його «сміттєвих» рішень звинувачував ГО «Розвиток громади». 

Як писав «Вголос», на території ТЕЦ-2, що у Львові на вул. Пластовій, французька компанія «Еджіс» планує побудувати сміттєспалювальний завод.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ