Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Мешканці Сихівського, Залізничного та Франківського районів вже отримали холодну воду цілодобово. У Галицькому та Шевченківському районах  цілодобово вода буде ще до кінця цього року, крім шести вулиць.  Личаківський район цілодобово отримає воду з 30 січня 2010 року. Гаряча вода у всіх районах міста буде з 5 січня цілодобово. Налагодити подачу цілодобової води у місті планують до кінця січня наступного року.

«Технічно ми виконали усі роботи. Але процес запуску води складний і потребує часу. З джерел вода потрапляє на насосні станції, потім в мережі, далі на ЦТП,  а тоді лише до помешкань. ЛКП «Водоканал» і «Львівтеплоенерго» до будинків технічно воду подали. Зараз вони спільно з ЛКП налагоджують цю систему. На що потрібно час.

Нові траси, зокрема Плугів-Золочів потрібно випробувати тиском, пізніше промити, а щоб наповнити водогін протяжністю 9 км потрібно 3 доби. Крім того вода повинна відповідати позитивному бактеріологічному аналізу. Лише тоді ми зможемо заповнити мережі і подати воду до міста», – повідомив заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук.

Прес-служба нагадує, що протягом останніх чотирьох місяців роботи проводились на 110 об’єктах різних масштабів, прокладено близько 50 км водогонів, реконструйовано 3 насосні станції, побудована електропідстанція на насосній станції «Миколаїв», проведено реконструкцію 98 ЦТП.

ІА "Вголос": НОВИНИ