Львівські власники малого бізнесу протестують проти ліквідації малих архітектурних форм (кіосків).

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

Сьогодні, 22 вересня львівські підприємці перекрили одну із центральних вулиць міста – Городоцьку -  на знак протесту проти політики очільника міста Андрія Садового.

За словами мітингувальників, влада Львова не хоче прислухатись до потреб малого бізнесу, аби його ліквідувати.

«Мерія не йде нам на зустріч, а лише обіцяє. Садовий взяв собі за мету ліквідувати малий бізнес, щоб лобіювати великий. Це не сьогоднішня проблема, ми з ним боремось вже протягом 15-ти років, відколи він прийшов до влади. У нього наразі є «Перспективна схема», згідно якої мають ліквідуватись 30 кіосків у Львові. Він просто хоче залишити людей без засобів існування, бо у нього є мета «загнати» людей у супермаркети», - розповів учасник акції підприємець Зеновій.

Сам протест триває вже п’ять днів і за цей час ні мер, ні його представники навіть не намагались налагодити діалог із мітингувальниками. Під стінами міської ради ще з четверга встановлені намети, але на це ніхто не реагує. Про це розповіла учасниця акції під стінами міської ради Світлана Пуришко.

«Ми представники малого бізнесу і нам влада відмовляється продовжити оренду МАФів. Ми приходили на сесію міськради, де нам пообіцяли включити нас у «Перспективну схему», але все це лише обіцянки-цяцянки. Я думаю, що таким чином Андрій Садовий просто лобіює великий бізнес і просто не хоче бачити маленьких кіосків у Львові. Ми сьогодні перекривали рух на вулиці Городоцькій і якщо нас не почують, то ми будемо стояти до кінця. Ми тут ночуємо із четверга, але за весь цей час до нас так ніхто і не вийшов», - розповіла вона.

[media=82922,82945,82972,83003,83018,83035]

Як писав «Вголос»:

“У відставку!”: обурені львів’яни вийшли на протест проти Садового (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ