Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив керівник фракції «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук.

«Це питання неодноразово піднімалося, тому що обов`язок міського голови – вести пленарні засідання ради. Адже відсутність – це неповага до тих львів`ян, які його обирали. Зрештою, він отримує за це зарплату, на відміну від депутатів, які працюють на громадських засадах», – додав він.

Втім, вплинути на ситуацію депутатський корпус наразі не може через те, що значна частина обранців – від промерської партії «Самопоміч».

«Вплив депутатів – це двома третинами голосів, якщо міський голова не має часу чи бажання працювати, висловити йому недовіру», – пояснив керівник фракції. А от бодай пояснення від міського голови про те, чому він відсутній, можна отримати через депутатський запит, проте проблема у тому, що його зачитують наприкінці засідання.

«Є дуже багато засідань, на яких міський голова присутній спочатку, 2-3 години, а потім зникає. Це якщо він узагалі приходить. Ну, і якщо говорити про увагу підлеглих та журналістів, то вона сконцентрована на початку засідання», – підкреслив Валерій Веремчук.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ