Про це мер Львова написав у своєму блозі у виданні «Захід.нет», яке належить дружині міського голови Львова Катерині Кіт-Садовій.

Там Садовий довго розмірковує про те, що українсько-польські стосунки руйнує Росія.

«Потенційний союз Польщі та України – це безумовно біль Росії і вона його торпедуватиме в свій улюблений гібридний спосіб. Руками самих українців та поляків. Цей союз зовсім нетривалий. Польща протягом історії вперто не хотіла бачити на схід від себе повноцінного народу і потенційного союзника, віддаючи перевагу ідеї територіальної та культурної експансії. Якщо не брати до уваги невдалий та нерівний союз Пілсудського та Петлюри, то самій ідеї альянсу між нашими народами, який би базувався на повному відкиданні взаємних претензій, як територіальних, так і історичних, всього лише кілька декад. Прикметно, що першими крок назустріч зробили саме поляки, які, щоправда, озвучили її з Парижа, з середовища «Культури» Єжи Ґедройця», – написав Садовий.

А тому, щоб припинити ці сварки, Садовий запропонував перейменувати одну із вулиць у Львові.

«Як міський голова Львова я не маю багато засобів впливу на державну політику. Але Львів завжди був важливим чинником наших відносин, творцем символів. Нехай одним з таких чергових символів стане ініціатива з перейменування однієї з львівських вулиць на вулицю імені почесного громадянина Львова, великого приятеля України та послідовника ідей Ґедройця, зрештою уродженця Львова Яцека Куроня. Зовнішня політика, яку формувало середовище Куроня, дозволило Польщі в усіх соціологічних опитуваннях, які проводились згодом в Україні, стабільно посідати місце в чільній трійці симпатій. Мало в якій іншій країні Польща може похвалитись таким результатом. Для теперішнього керівництва Речі Посполитої було б дуже немудро змарнувати такі досягнення», - йдеться у повідомленні.

Як писав «Вголос», сенатора США Кріса Мерфі під час його візиту в Україну здивував цинізм мера Львова Андрія Садового.

Також мер Львова Андрій Садовий вважає, що російська мова у Львові дуже популярна, а російський олігарх, власник «Альфа банку» Михайло Фрідман дуже розумний.

Окрім того, мер Львова Андрій Садовий під час інтерв'ю російською мовою похвалив керівника країни-агресора Володимира Путіна.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ