Про це повідомив у Facebook журналіст Олег Манчура.

«Недавно Андрєй Садовой нагороджував русскоміровця Бобришова, був шкандаль та якісь гнилі відмазки. Але, виявляється, – це не помилка, а вже традиція. Торік він відзначив такого собі Владіміра Кравчєнка, екс-директора російської школи, а ще:

- 1990-96 голова асоціації «Русская школа»; 
- 1996-98 голова асоціації «Русскій дом»; 
- 1998-2002 голова товариства імені Пушкіна; 
- з 2013 почесний президент ГО «Русскіє Львова».

Кандидував від блоку «Русскій блок», учасник центру «Крємльовская стратєгія» та медведчуківського «Украінскава вибара». Прекрасна біографія та чудовий час, аби міський голова Львова подякував за натхненну працю. Одного поля ягоди?» - написав Манчура.

На сайті Львівської міської ради міститься публікація за 29 вересня 2017 року, у якій зазначено, що Андрій Садовий відзначив Володимира Кравченка «особливою нагородою» – срібною монетою Короля Данила Галицького.

«Я хочу особливою подякою – срібною монетою Короля Данила Галицького – нагородити Володимира Кравченка», – зазначив Садовий на святкуванні 40-річчя школи №45.

Також на сайті Львівської міськради є публікація за 3 жовтня 2013 року, у якій зазначено, що Садовий нагородив Кравченка ще і почесним знаком святого Юрія.

Разом з тим, на сайті Львівської молодіжної крайової скаутської організації зазначено, що Володимир Кравченко – відомий у Львові борець за «русскій мір». В 2013 році він був обраний почесним президентом ГО «Русскіє Львова» та вже давно очолює ГА «Русская Школа», активний діяч центру «Кремлевская стратегия» та МО «ОКЕАН», а також активіст відомого медведчуківського об'єднання — «Український вибір».

На офіційній сторінці центру «Кремлівська стратегія» вказано, що ця організація приділяє особливу увагу «подальшому поглибленню і розвитку братерського співробітництва слов'янських народів, в першу чергу –відносин з Україною і Білоруссю».

«Одним з найважливіших наших завдань є відродження великого національного надбання Росії – її історичного минулого, а саме блискучих подвигів наших великих предків – Александара Невського, Дмитра Донського, Івана III, Петра I, О. В. Суворова, Ф. Ф. Ушакова, Б .І.Багратіона, М. І. Кутузова, Олександра II, Олександра III, П.Столипіна та ін.

«АНО Центр «Кремлівська стратегія» та Євразійський Союз промисловців і підприємців (ЕАСПП) підготували спеціальні проекти для допомоги організаціям і установам за підтримки військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів і спецслужб Росії, які постраждали при виконанні боргу, членам сімей загиблих військових.

Приділяє увагу розвитку творчих здібностей української молоді в удосконаленні культурного, естетичного та художнього виховання дітей та юнацтва...», – йдеться на сайті «Кремлівської стратегії».

 

На світлині — голова православного педагогічного товариства святителя Петра Могили РПЦ МП протоієрей Ніколай Баранов (у центрі), аташе Генерального Консульства Росії у Львові Михаїл Львович Аверьянов (праворуч), Голова асоціації «Русская школа» Володимир Володимирович Кравченко (ліворуч)

Син Володимира Кравченка – Дмитро був ставлеником Януковича на посаді заступника голови Держкомтелерадіо, відомий своїми україножерськими випадами і відвертою зневагою до української мови.

На офіційному сайті школи №45 зазначено, що Володимир Кравченко нагороджений Почесними грамотами Міністерства культури РФ, Ради співвітчизників при Державній Думі РФ, Генерального консульства РФ у Львові (тричі), пам'ятною медаллю до 200-річчя О.С. Пушкіна та орденом Дружби Російської Федерації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ