Про це він сьогодні, 1 грудня, під час акції протесту в Львівській міській раді сказав у коментарі «Вголосу». 

Учасник АТО наголосив, що якщо мер Львова Садовий та його партія «Самопоміч» вважають, що  «ЛНР/ДНР» - це «республіки», то це зневага до воїнів АТО, які віддають своє життя за територіальну цілісність України. 

«За часів «регіоналів» Андрій Садовий, наш «чесний» мер, їздив до Януковича на його ювілей, а зараз на безпековому формі, співорганізатором якого є Львівська міська рада, фактично визнав легітимність так званих «ЛНР/ДНР». Нас, учасників АТО, обурює це. Для нас, це м’яко кажучи, не прийнятно, бо ми всі, воюючи на Сході, віддавали своє життя, здоров’я за цілісність та суверенітет України. Андрій Іванович, напевно, легалізовує у Львові «ЛНР/ДНР», щоб створити якісь схеми, які дадуть йому можливість заробити. З поваги до наших загиблих побратимів, в пам'ять про них, ми зобов’язані добитись справедливості, а саме покарання винних та відставки Садового. Андрій Іванович сьогодні не з’явився на своє робоче місце, бо він нас боїться. Садовий нас, захисників України, офіційно образив, називаючи під час однієї з акцій протесту «тітушками», - сказав воїн АТО.

Нагадаємо, учасники російсько-української війни на Донбасі вимагають відставки львівського міського голови Андрія Садового та покарання осіб, причетних до організації Львівського безпекового форуму, де учора стався скандал. Адже на його засіданні  окуповані території Донецької та Луганської областей були позначені, як «республіки». Мапа була розміщена на екранах безпосередньо під час Форуму.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка висловив публічне обурення щодо позначення на карті України невизнаних народних республік і подав заяву до СБУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ